Fruset

Burr.. riktigt kallt idag. Inget stall och ingen ridning. Farbror får mysa i hagen med tjejen. De hade fått en massa mat så de kan hålla värmen med att lassa in stora tuggor nästan dygnet runt. Sist det var kallt gick det finfint, de verkar inte vara så frusna av sig och täcket verkar turligt nog riktigt bra.
Jag satsar på torsdag istället då jag ändå ska dit och kvällsfodra. Kanske får jag rida också om det inte är så kallt, annars blir det promenad för oss.

Maria

Tredje teamryttaren


Idag var det mammas tur att sitta upp. Premiärtur! Vi är ju tre i Team Obbe och hon var den enda som ännu inte hunnit testa nya sadeln. Tyvärr var fotografen inte vän med skymningsljuset (och mamma tyckte det var lite pinsamt att bli förevigad iklädd palestinasjal, trots sin bakgrund som proggare..)
Ridningen gick som tur var bättre än modellandet och det blev långrundan i skritt och trav, väldigt svettigt för mig trots 15 minusgrader. Jogga i full vinterutstyrsel är bra motion!

Funderar på om vi ändå ska börja ge foderjäst, det ska ju vara bra för tarmfloran och efter att ha läst den här artikeln känner jag att det kanska kunde vara en bra idé: http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/aldre-hast-mer-kanslig-for-infektioner.htm

Maria

Caisa vs Tappsko 1-0

Vi är tillbaka på banan igen - med fyra skor på! Lördagen började med att Obbe fick massage av en blivande hästmassös. Han NJÖT. Jag blev så sömnig av att titta på honom att jag nästan trillade av från stolen. Efteråt ridtur med Maria och Q. Orbison inledde friskt med en bockning ut från stallvägen - tätt följt av en snygg helomvändning så vi båda hamnade med näsan hemåt igen. Allt detta till Q:s stora förvåning. När showen var över fortsatte vi lugnt ut på turen -  detta med en nöjd och glad Orbison i täten - som äntligen fått visa lilltjejen vad han går för.

Caisa


Glada nyheter

...friskförklarade hästar är alltid glada nyheter! För Orbison innebär det också att han slipper vara solo i sin hage- något som han nuförtiden inte uppskattar alls. Han kan helt enkelt beskrivas som mycket sällskaplig. Ska snart dra på mig paltorna och sticka iväg till pensionären på landet - men först - promenad med en av vänninorna runt stadens mest kända sjö. Adjö!

ps. glömde ju uttrycka min besvikelse över den tappade skodjävulen! Ha, där fick den. ds.
 
Caisa


Ölandstokar

Inget stall för nån av oss idag, farbror har fått ta det lugnt i hagen med sin tjej Q (som förresten blev friskförklarad idag! Jippi!)och fundera över sitt öde som skolös =)
Har mailat med Obbes uppfödare och skickat lite bilder på honom så hon får se hur han ser ut idag. Hon verkar väldigt seriös och trevlig, hon var upp från Öland och hälsade på oss för många år sen - kul att hon har koll på sina uppfödningar. Nu har hon en fin systerdotter till Obbe, en fuxfärgad treåring e.Non Stop R som blir för liten för hennes avel som hon erbjöd oss att köpa.. lite frestad blir jag allt men huvudet (och plånboken!!) säger nej. Ska i vilket fall som helst bli kul att se vad det blir av den! Hennes hästar har hoppat som gummibollar på treårstesten..


Hästskrällen

Idag var det min kväll i stallet. De små aporna till hästar hade lyckats trampa av sig varsin sko i hagen idag så det blev bara en promenad för oss ikväll, vi fick MariaE och Q som sällskap. Vi tänkte göra ett ryck och leta skor när vi kom tillbaks, vi höll på nästan en timme utan att hitta ens en av dem.. inte blev det lättare av att snälla Gunnar (i all välmening - han visste ju inte att vi skulle leta skor..) hade plogat i hagen medan vi var ute med hästarna..
Nåja de klarar sig ju i hagen men nu har vi fått blodad tand och vill rida och då duger det inte med tre skor, det är dessutom en hel evighet till nästa skoning *suck*
Obbe var då pigg och glad idag, de hade fått stå utan täcke i eftermiddag och lufta pälsen.

Maria

Hostiga hästar

Blä, nu har de kvarka på Hippologum i Umeå. Stackars, stackars. Alltid krångligt när det går en smitta på en ridklubb, tänk så mycket människor och hästar som håller till där.
Det är nu det känns skönt att stå i ett mindre stall där hästarna inte är ute och reser så mycket. Sista vintern Obbe stod på ridskolan fick han (troligen) EHV-1, även kallat abortvirus, och blev jättedålig. Det är framförallt farligt för dräktiga ston men även unga och gamla hästar kan bli riktigt sjuka. De flesta hästar på ridklubben var ju lite mer medelålders så det blev inget utbrott den gången, men för oss räckte det till..

Maria

Gamla kompisar

När man får en gammal häst på sitt samvete (en ny erfarenhet för oss) blir man ju vetgirig som tusan och kastar sig handlöst över första bästa sökmotor på nätet. Ibland hittar man guldkorn..Jag tycker det är så inspirerande att läsa på den här bloggen, särskilt detta inlägg + alla de fina kommentarer som följer. Ett forum i sig.. http://busenkelt.wordpress.com/2010/02/15/ta-hand-om-en-aldre-hast/

Maria

Nostalgi 1.0

Provar lägga in en film. Jag och syrran är jämt väldigt nostalgiska. Här har jag letat upp en video från -97.  http://www.youtube.com/watch?v=f_Wn9llZZnY&feature=related

Caisa 

Premiär

Nu gör jag premiär i bloggen! Dagen har varit skön, men kall. Vi tog en ridtur till skogen och skrittade längs en av travslingorna. Idag blev det bara lite trav efter vägen - underlaget i skogen var inte så bra som jag hoppats. På vägen tillbaka mötte vi en mycket otrevlig schäfer. Till och med Orbison, som i vanliga fall inte brukar ha något emot hundar, blev lite osäker. Fy för skälliga hundar som försöker äta upp hästar. Det gillas inte. Tillbaka i stallet (halvt ihjälfrusen Caisa och varm och glad häst) blev det eftermiddagsmat för Orbison och sedan fick han gå ut i sin hage med det varma täcket på. Mys!

Caisa


Ledig dag


Idag fick farbror vila från sina bråkiga mattar och MariaE har haft hand om honom. Väldigt bra lösning för oss alla (hoppas jag). MariaE äger Obbes hagkompis Q så vi försöker fixa lite extra med hö, vatten och halma och greja i vindskjulet de dagar vi är där, i gengäld tar Maria (som ju faktiskt bor på gården) hand om Obbe några dagar i veckan. Matar och pussar lite på honom. Det är förresten hon som döpt om honom till Pensionärsjäveln, antar att han rymt ur boxen minst en gång för mycket.. //Maria

Dagens

Vi var i stallet bägge två idag så jag passade på att föreviga systeryster och den lilla ölandstoken (även populärt kallad Pensionärsjäveln). Superhärligt vinterväder idag!

Han ser riktigt stor ut när han sträcker upp giraffhalsen på det här viset. Lille-plutten.

Idag var vi lite töntiga och tyckte han skulle ha täcke på promenaden för att inte behöva gå ut med blöt päls under täcket efteråt, naturligtvis slutade det snöa precis när vi börjat gå. Kändes lite dumt för han har supermycket päls just nu.. //Maria


Fotomodell



Tror på fullt allvar att Obbe kan vara den svåraste hästen i hela världen att knäppa fina bilder på, inte ens en proffsfotograf som var på besök i höstas lyckades särskilt bra med det uppdraget. Idag lyckades han fastna hjälpligt på bild iaf.. Han har fortfarande kvar hålet i halsen sen han blev sparkad för 10 år sen. //Maria


Hej hej

Här tänkte vi att Orbisons dagbok skulle finnas. Valt att byta till blogg.se eftersom min gamla dator inte verkar klara av nya webbläsare som krävs för Bloggers nya gränssnitt.. Inte kul men vi hoppas att det ska fungera lika bra. //Maria

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0