Photoshoot

Fick Mattias med mig till stallet igår och han tänkte att han minsann skulle lyckas bättre med att föreviga den sockersöta (men ack så icke fotogeniska farbrorn) än vad de flesta gjort hittills.
Vi tänkte på såna där mysiga pussbilder men det är en aning oklart hur mysigt det egentligen blev - en hysteriskt smutsig hästnäsa som bara ville dyka ner i gröngräset igen.. (nåja JAG tyckte åtminstone att det var trevligt med lite pussande..)
På onsdag blir det stallet för mig igen och det är ganska så spännande för det ryktas att igår har nya hoppstjärnan Quentin flyttat in i stallet!

Maria

Att äta träd...



...är gott. Orbison föredrar små björkar och annat som man lätt kan riva med sig i farten, men små barrträd, om än lite stickiga, kan också duga. Ni vet ju hur det är när man sitter och myser på hästryggen i solen på lång tygel och plötsligt dyyyyker hela främre delen av hästen nedåt, alternativt snett åt höger. Hästen har då helt enkelt hittat ett smaskigt träd som den tagit en stor tugga av. Sedan fortsätter liksom bara ridturen, trots att hästen fortfarande har ett träd munnen, och sen, när hästen tillslut tvingas släppa greppet - vet ni vad som händer då? Jo - man får nämligen trädgrenen tillbaka mot sig i ungefär samma effekt som ett sprättande gummiband. Otrevligt. Något som däremot är trevligt är solen. Igår lyste solen hela kvällen och I LOVE IT!

Caisa

Regn och blååååst!

Snygghästen

Usch, vilket hemskt väder idag. Regn på tvären och motvind. Ingen ridtur idag, men som tur var fick Obbe röra på sig ordentligt på turen med Mia igår. De två stora hästarna stod och kurade i sitt vindskjul idag, i ruskväder sticker de helst inte ut nosen. Skönt är det i alla fall att de trivs i sitt lilla hus, då behöver man inte oroa sig för att de fryser och blir kalla. Vi håller tummarna för finväder på onsdag - då ska jag vara kvällsjourare och förhoppningsvis blir det ridtur i kvällssolen då istället! Orbisons hårstatus är just nu: okej. Den mesta vinterpälsen är borta, men fortfarande kan man skrapa av en hel del under magen. Vi längtar efter kort och blank sommarpäls - även om den bara hinner vara på en månad eller två!=)

Caisa


lugn vecka

Efter vårt kalas i lördags har vi haft en lugn vecka. Orbison har snubblat på i sina vinterskor, och det varit blött och lerigt ridväder. Jag och Obbe tog en tur med Mia och Solo i måndags, sen har Obbe fått vara joggingsällskap åt Mia tisdag och torsdag. Vinterskor med brodd på lerväg är ingen succé, det innebär snubbelfot - i alla fall på vår häst som alltid haft lite för bråttom med att sätta ner fötterna. Idag då ÄNTLIGEN - sommardojjor på! Efter skobytet mötte jag och Obbe upp Anneli och hennes lilla Liv, och tillsammans tog vi en långpromenad runt byn. Anneli i chica sportkläder, snygg frisyr och gullig unge i vagnen - jag i lerig ljusgul jacka, för små ridbyxor och gummistövlar. What a match!  Solen sken, sällskapet var toppklass och Obbe försökte beta i vägkanten på hemvägen. Vilken härlig dag! Och vet ni... snart är det SOMMAR!

Caisa

RSS 2.0